Stravování zaměstnanců z pohledu daní a účetnictví

RNDr. Ivan Brychta

Obsahem webináře je ucelený rozbor možností zaměstnavatele, jak přispívat na stravování zaměstnanců či realizovat stravování ve vlastním zařízení, a to z pohledu zákona o daních z příjmů, zákona o DPH a souvisejícího účtování.

Zveřejněno 20.6.2024

Délka videa: 01:22:20

Garance

Obsah webináře:

  • Stravování ve vlastním zařízení zaměstnavatele (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
  • Příspěvek na stravování u jiných subjektů - nepeněžní nebo peněžitý příspěvek (rozbor daňového režimu zaměstnavatele a osvobození příjmů na straně zaměstnance)
  • Vybrané speciální postupy (kombinace uvedených forem přispívání, souběh s pracovní cestou zaměstnance, přispívání na více jídel v daném dni, e-stravenky)
  • Postup zaměstnavatele z pohledu DPH (sazba DPH, kdy nastane zdanitelné plnění, problematika stravenek jako poukazů)
  • Související účtování u zaměstnavatele
  • Související výklad GFŘ a MF

K dispozici bude podkladový materiál, možnost klást během on-line semináře dotazy k probírané problematice.

Kapitoly videa

Lektor

RNDr. Ivan Brychta

RNDr. Ivan Brychta

Je od roku 1995 daňovým poradcem zapsaným na seznamu Komory daňových poradců ČR a má více jak dvacetiletou praxi v daňovém, účetním a ekonomickém poradenství, včetně spolupráce na auditech společností. Kromě daňového poradenství se věnuje rozsáhlé přednáškové činnosti (včetně vedení on-line a video seminářů) a svými články přispívá do různých odborných periodik. S nakladatelstvím Verlag Dashöfer spolupracuje od roku 1999. 

Publikační činnost: Pro Verlag Dashöfer se jako spoluautor podílí např. na publikacích Přehled změn v daních a účetnictví a Daňově uznatelné náklady.